Faaborg danner rammen om en smuk og anderledes weekend/miniferie. I får 3 dejlige dage i Det Sydfynske, hvor cyklerne bringer jer igennem smukke landskaber, idylliske landsbyer, småbutikker, museer og kulinariske oplevelser. En miniferie hvor tempoet skrues helt ned, og hvor du/I opdager Øhavet eller genser Danmark når det er dejligst

 

Øhavsstien - Rundt om Øhavet, 5 dage

5 dejlige dage i Det Sydfynske, hvor cyklerne bringer jer igennem smukke landskaber, idylliske landsbyer, småbutikker, museer og kulinariske oplevelser.En miniferie hvor tempoet skrues helt ned, og hvor du/I opdager Øhavet eller genser Danmark når det er dejligst.

5 dage på Øhavsstien

Forslag til program

Dag 1 (Faaborg) Åstrup – Vester Skerninge: (17 km)
Start fra Åstrup Kirke – Herfra følger i vejen mod øst – og finder hurtigt Øhavsstien, som går tæt forbi Nakkebølle Gods og Nakkebøllefjord. Allerede her bliver man mødt af en flot udsigt ud over Øhavet.  Ved den lille havn ved Fjællebroen følger stien kystlinien og udsigten til Avernakø, Drejø og Skarø.

I vandet ud for Ringsgaard kan man finde oldsager af flint fra stenalderen. Overalt i Øhavet ligger stenalderbopladser på 2-3 meters dybde, da havniveauet dengang var lavere og Øhavet var beboeligt land.
Efter nogle kilometer drejer stien mod nord og ind i landet gennem Syltemade Ådal, hvis 20 meter dybe slugt er dannet i slutningen af sidste istid. Man vandrer i bunden i dalen og glemmer let at man ikke er i vildmarken.

Stien fører videre til byen Vester Skerninge med den smukkes gamle bindingsværkskro, beliggende klods opad kirken og det unikke landsbymiljø. Indkvartering på kroen

Forplejning: - / - / -
Overnatning: B&B/Hotel

Dag 2: Vester Skerninge - Svendborg: (22 km)

Dagens vandring begynder med en tur via Egebjerg Mølle ogl Egebjerg Bakker.

Udover flotte udsigter over dødislandskabet nord for Egebjerg Bakker, og Det Sydfynske Øhav mod syd, kan du se, hvordan naturen atter indfinder sig i området. Nu dyrkes ikke længere korn men natur og friluftsoplevelser i området. Målet er, at der på sigt udvikles et overdrevslandskab. Overdrev er en sjælden naturtype på Fyn.

Man passerer det smukke Hvidkilde Gods og Hvidkilde Sø. Søen er den største af en række søer i tunneldalen vest for Svendborg. Her er et rigt fugleliv. På vej ind mod Svendborg går stien under Svendborgsund Broen og forbi Sct. Jørgens kirke, hvis kapel tidligere husede spedalske. Det lå dengang uden for byens volde for at undgå syge i byen.
Indkvartering ved havnen – og tæt på færgeforbindelsen til Ærø.
Forplejning: M / F / -
Overnatning: Hotel
 

Mere info

Mere info

Startdage:
 Alle dage (i perioden 1. april - 31 oktober)

Pakken indeholder:

  • 2 Overnatninger på Hotel Faaborg Fjord, i dobbeltværelse inkl. stor morgenbuffet
  • 1 Middag på Hotel Faaborg Fjord 
  • 3 dages cykelleje 1 Færgebillet til Ø-Færgen (Lyø og Avernakø)
  • 1 Cykel -guide/kort bog - 17 cykleture omkring Det Sydfynske Øhav (værdi: DKK 75,00)


 Der er naturligvis cykelservice inkluderet alle dagene.

Om Hotel Faaborg Fjord:

  • Egen strand med badebro 
  • Alle værelse har udgang til egen terrasse eller balkon

 

 

Booking

Booking

Du kan booke og betale denne tur direkte via Visit Danmarks Oplevelses Booking.

Du er også velkommen til at ringe til os eller sende en mail med en forespørgsel om

 

  • Ankomst dato
  • Antal personer
  • Værelses type ( Dobbelt eller enkelt senge)

Evt. anden information: (fx. ønske om vegetarisk menu)Herefter bliver dine reservationer bekræftet og vi sender dig en faktura og rejseinformation.

 

 

Pris: 3.550,00 DKK

Booking: Send mail

 

 

UDSOLGT : Juli 2021

Denne tur er på egen hånd.

Ærø & Øhavsstien på egen hånd

Ærø & Øhavsstien på egen hånd. 3 dages vandring med fast base.

Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige...

Pris: 1.990,00 DKK

Avernak & Æd!

På Avernakø kan du få en af de mest fascinerende fiskeoplevelser…

Og på øen fanges der havørreder året rundt med højsæson i forår og efterår.

Pris: 1.985,00 DKK

Øhavsstien, rundt om Øhavet 5 dage

De Luxe vandring rundt om Det Sydfynske Øhav. 5 dage ad Danmarks smukkeste vandrerute. incl. bagagetransport og hotelovernatninger

Pris: 3.550,00 DKK

Cykelweekend med Øhop!

Faaborg danner rammen om en smuk og anderledes weekend/miniferie.

I får 3 dejlige dage i Det Sydfynske, hvor cyklerne bringer jer igennem smukke landskaber, idylliske landsbyer, småbutikker, museer og kulinariske oplevelser.

.

Pris: 1.695,00 DKK