Godserne Brahetrolleborg, Holstenshuus og Steensgaard har åbnet deres ejendomme for ryttere og sammen med Bikubenfonden og Naturstyrelsen skabt 75 kilometer sammenhængende riderute;  Riderute Sydfyn.

Sydfynske dage til hest - De luxe

Skøn miniferie på Ridetute Sydfyn
Oplev Danmarks smukkeste og mest varierede riderute. Rideruten går gennem det sydfynske landskab formet af istiden og skiftende landbrugskulturer. 

Generelt

Generelt

På denne De Luxe tur, er for alle typer af ryttere med alle slags heste, vil I komme ud på nogle af Danmarks måske smukkeste kulturlandskaber. Her er gamle herregårdsskove, små snoede skovstier og lange stræk til en god trav, tølt eller galop. I får bakker og dale, udsigter og skønne uforstyrrede steder at spise frokost. På denne varierede og enestående riderute, får både du og din hest en oplevelse for livet, der måske bliver af den art, I sammen har lyst til at opleve igen og igen. Det eneste turen kræver, er, at jeres heste eller ponyer er i form, dvs. rides mere end ½ time dagligt i ridehus. Sværhedsgraden er middel til over middel (Svanninge Bjerge), dvs. alle skal have rideerfaring og en hest i form for at få mest ud af turen. Det er en skøn tur, der giver elle en oplevelse og god muskeltræning.

Der rides mellem 4 og 6 timer pr. dag, og i et område med god skiltning og godt underlag, der er målrettet heste. Flere steder må cykler og vandrere slet ikke befinde sig på Riderute Sydfyn, som er den rute, der benyttes.På denne de luxe tur, er for alle typer af ryttere med alle slags heste, vil I komme ud på nogle af Danmarks måske smukkeste kulturlandskaber. Her er gamle herregårdsskove, små snoede skovstier og lange stræk til en god trav, tølt eller galop. I får bakker og dale, udsigter og skønne uforstyrrede steder at spise frokost. På denne varierede og enestående riderute, får både du og din hest en oplevelse for livet, der måske bliver af den art, I sammen har lyst til at opleve igen og igen. Det eneste turen kræver, er, at jeres heste eller ponyer er i form, dvs. rides mere end ½ time dagligt i ridehus. Sværhedsgraden er middel til over middel (Svanninge Bjerge), dvs. alle skal have rideerfaring og en hest i form for at få mest ud af turen. Det er en skøn tur, der giver elle en oplevelse og god muskeltræning.


Der rides mellem 4 og 6 timer pr. dag, og i et område med god skiltning og godt underlag, der er målrettet heste. Flere steder må cykler og vandrere slet ikke befinde sig på Riderute Sydfyn, som er den rute, der benyttes. 

Aktiv Øhav sørger for forarbejdet, alle reservationer af overnatninger, evt. kørsel af bagage, ridekort, turbeskrivelse og anden information. Du/I skal selv sørge for rejsen til Sydfyn.

Program

Program

Dag 1: Ankomst til Stald Nyhave. Pipstorn skov, stenalderlandet under hovene.
I ankommer til den nybyggede Stald Nyhave, der foruden høhotel er et af Danmarks få stutterier for hesteracen Den Peruvianske Paso-hest, der også kan tølte, selv om den ikke er en islandsk hest. Her bliver I indlogeret i den smukke lejlighed øverst i huset, med udsigt over folde, ridebane og skoven.

Så går turen ud på Riderute Sydfyn - måske en lille opvarmning på foldene - men derefter rider I ud på en smuk tur til Holstenshuus Slot. Rid ned og se slottet fra slotssø-siden. Dernæst rider I forbi slottets avlsgård og ned ad den gamle allé igennem Enemærket, der var slottets jagtrevirer i gamle dage. I følger rideruten helt til ned til Pipstornskovens P-plads tæt ved Faaborg Fjord. Her gør I holdt og nyder den smukke udsigt udover vandet og Faaborg by. Derefter rider I tilbage og op igennem Øksnehaverne, et gammelt kulturlandskab opkaldt efter dét jorden engang blev brugt til, nemlig kvægafgræsning. Det er et smukt landskab med private grusveje, der fører jer tilbage til Stald Nyhave.
Vel tilbage hos Stald Nyhave, sadler I af og sætter hestene på fold - måske deler I de mange folde op i mindre lodder, hvis det er nødvendigt. Om aftenen får I mad fra et lokalt spisested, samt kaffe/the.

Turlængde: 12 km
Folde: Flere folde, der kan opdeles i mindre lodder.

Overnatning: Stald Nyhave B&B
Måltider: - / - / A

Dag 2: Turridt til Tidselkroggaard
Skøn morgenmad med udsyn ud over hestefoldene, og ser frem til en hel dag i sadlen. Bagagen pakkes ned og leveres til næste sted, så den står klar dér, når vi ankommer. Tidselkroggaard, der ligger på kanten af Svanninge Bakker. Vi rider ad den del af ruten, der går gennem godset Holstenhuus' jorder og videre ind langs med Svanninge Bjerge, som I vil udforske mere i løbet af den sidste dag på turen. I løbet af dagen finder I en god spot til at nyde den medbragte frokost, og give hestene et velfortjent hvil. Endelig når I frem til den charmerende gård, Tidselkroggaard B&B samt høhotel, der ligger så smukt ved bakkerne. Her nyder I den udsøgte gæstfrihed, der kendetegner områdets høhoteller og B&B's.

Turlængde: 16 km
Folde: Flere folde, der kan opdeles i mindre lodder.

Overnatning: Tidselkroggaard
Måltider: M / F / A

Dag 3: Turridt i Svanninge Bjerge og farvel
Endnu engang nyder I et overdådigt hjemmelavet morgenbord, der giver en god ballast til den mere udfordrende del af turen. Svanninge Bjerge hedder ikke sådan for ingenting, og i dag skal I op og ud, hvor der bygges muskler. Samtidig nyder I et fantastisk kulturlandskab, der igennem flere tusinde år har huset mennesker og dyr. Den nederste del af ruten er den letteste, men den nordlige del af ruten går over de meget kuperede "bjerge" i Knagelbjergskoven.
Svanninge Bjerge er en lidt vild oplevelse, men en herlig udfordring, der stiller krav både til hest og rytter. I skal følge rutepilene eksakt. De er anbragt med korte mellemrum. Det kræver rutine i sti-finding, da det er ganske umuligt at krydse ind over de indhegnede områder med kvægristene. En udfordrende men helt igennem fantastisk dag - også selv om det skulle regne eller blæse. Og det på den vis afsluttes miniferien af med en af den slags dage til hest, som man aldrig glemmer.

På Tidselkroggaard sætter I hestene på fold, mens I selv transporteres tilbage til trailer, så vi kan kører den hen til hestene. Der pakkes sammen, og siges farvel og forhåbentlig på gensyn.

Turlængde: 19 km
Folde: Flere folde, der kan opdeles i mindre lodder.

Overnatning: Tidselkroggaard
Måltider: M / F / -

 

 

 

Mere info

Mere info

Praktisk info:
Alle foldene er græsfolde med trådhegn. Der skal selv tages ekstra trådhegn og mobile hegnspæle med, hvis man ønsker at gøre foldene mindre.
Desuden anbefales det, at man tager eget fuldfoder med, hvis man benytter sig af dette.

På både dag 2 og 3 kan der evt. bookes en rideguide, hvis I er ude i god tid.
Dette koster en merpris på 500 DKK pr. dag, som går direkte til guiden.

Ellers er der i pakken her taget hånd om mad, kort, bagagetransport og overnatning. Du skal selv huske at medbringe det medsendte ridekort, områdekort og pamfletten med praktisk info, som du har fået tilsendt, da turen blev booket.

Du mødes ved ankomsten af den første høhotelejer, der fortæller lidt om stedet og turen den første dag, som er på egen hånd.

 Har du/I fx en partner, ven eller et familiemedlem med, der ikke har lyst til at ride, er hele Det Sydfynske Øhav en legeplads for andre outdoor aktiviteter. Her er masser af fantastiske fiskesteder, gode steder at cykel og mountainbike, løbe- eller vandremuligheder, steder at spille golf eller nyde god lokal mad.
 Kontakt os for tilkøbspakker til ikke-rytteren.

Inkluderet i turen:

  • 2 x de lux overnatning på B&B inkl. dyner, linned, rengøring
  • 2 x morgenmad
  • 2 x frokostpakke
  • 2 x aftensmad (giv besked ved bookning, hvis du er vegetar eller har andre spisehensyn)
  • 2 x bagagetransport
  • Ridekort til Rideruten - påkrævet
  • Oversigts- og turkort over området
  • Tilbage til trailer-transport
  • 3 x høhotel (græs + vand)

Priser og booking

Priser og booking

Booking:

Da denne tur kræver en del logistik, skal reservation foretages ved e-mail til info@remove-this.aktivohav.dk

Husk at oplyse:
Ønskede start dato samt antal personer.

Betaling sker efterfølgende ved fremsendelse af faktura og betaling via bankoverførsel.

 

 

 

2.665,00 kr.

Denne tur er på egen hånd.
Ønskes guide kan dette bestilles for DKK 500,- pr. dag

Sværhedsgrad

Sværhedsgraden er 3-4 Hestesko (ud af 5)

Avernak & Æd!

På Avernakø kan du få en af de mest fascinerende fiskeoplevelser…

Og på øen fanges der havørreder året rundt med højsæson i forår og efterår.

Pris: 1.985,00 DKK

Ærø & Øhavsstien på egen hånd

Ærø & Øhavsstien på egen hånd. 3 dages vandring med fast base.

Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige...

Pris: 1.990,00 DKK

Sydfynske dage til hest - de Luxe

Miniferie på Riderute Sydfyn for dig og din hest.

De Luxe tur for alle typer af ryttere med alle slags heste.Danmarks måske smukkeste riderute byder på gamle herregårdsskove, små snoede skovstier, kuperet terræn og lange stræk...

Pris: 2.665,00 DKK

Øhop - Over ø og vand

Øhop & Ferrytales ! 5 Øer og 4 færger. Tag med på denne unikke vandring tværs over Det Sydfynske Øhav.

Pris: 2.440,00 DKK

Cykelweekend med Øhop!

Faaborg danner rammen om en smuk og anderledes weekend/miniferie.

I får 3 dejlige dage i Det Sydfynske, hvor cyklerne bringer jer igennem smukke landskaber, idylliske landsbyer, småbutikker, museer og kulinariske oplevelser.

.

Pris: 1.695,00 DKK