Tåsinge betyder Thors Enge - og familienavnet Thorseng findes stadig i visse familier. Tåsinge bliver ofte glemt som ferieø og lidt fejlagtigt set som et mellemstop på vejen til Langeland. Men øen er med sin højdeforskel på 72 højdemeter, levende hegn og kystskove, sine vejler og odder, fine kirke og spændende herregårds- og skipperhistorie bestemt et besøg værd. Desuden er øen oplagt til cykel- og vandreferie.
Denne ø, der er den tredje største i Det Sydfynske Øhav, efter Langeland og Ærø, kan af kendte og halvkendte historier, bl.a. præsentere Danmarks eget svar på Anna Karenina, nemlig Elvira Madigan og Sixten Sparre, søhelten Niels Juul og Valdemars slot, bygget af Christian d. 4. Øens første og største byer er Vindeby, hvor Tåsingeskolens hovedafdeling ligger, og Troense - den smukke gamle skipperby. Der er endvidere en perlerække af små hyggelige landsbyer ud over resten af øen som Landet, Bjerreby og Stjovl.
Fakta:
Der bor ca. 6000 mennesker på hele Tåsinge, og øen dækker et areal på 70 km2. Tåsinge hører til Svendborg kommune.
Overnatning:
Der er ét større og ældre hotel, Hotel Troense, i Troense by. Derudover er der flere gode, skønne og prisoverkommelige B&Bs rundt om på øen. Ligeledes er der flere campingpladser og shelters både tæt ved vand og inde i land.