Det Sydfynske Øhav er et af Danmarks bedste havkajak områder med dets mange små hyggelige øer og et rigt dyreliv. Havet er derudover meget imødekommende og roligt for begyndere.

I dette modul vil vi særligt fokusere på turplanlægning af længere ture og ture i ”nyt rovand”. Det vil altså sige, at vi kigger på temaer som eksampelvis vandstrømme og skibstrafik, som giver et godt grundlag for at kunne færdes sikkert i kajakken i det danske farvand, uanset hvor du ønsker at ro. 

Havkajak i Det Sydfynske Øhav

Generelt

Generelt

Denne kajaktur er andet modul i en serie på tre. Modulforløbet har til formål at inspirere dig, som drømmer om at tage ud i Danmarks eneste vildmark: havet! Turene er for dig, som drømmer om at prøve ”det med kajak” af og dig, som overvejer eller måske allerede selv har købt en havkajak, men som gerne vil have teknikken på plads, inden du springer ud i en længere kajakferie.

På vandet vil vi komme helt tæt på dyrelivet – vi kan være heldige at se både sæler, marsvin, vadefugelene mm. Modulerne giver dig færdigheder til selv at kunne planlægge kajakture på egen hånd i fremtiden.

Det er ikke et krav, at du deltager på alle tre moduler for at deltage på dette. Men vælger du at deltage i alle tre moduler, vil du herefter være klar til mange dejlige ture i naturen. Danmarks 7000 km. kyster venter på dig – plus de mange uden for Danmarks grænser!

Kursets indhold styres af vind og vejr!

Program

Dag 1 - Fredag
For jer der kommer med offentlig transport mødes vi på Svendborg station sidst på formiddagen. Transport til og fra Skovballe Skov på Tåsinge er ikke inklusiv i prisen, men vi er gerne behjælpelige med at arrangere fælles transport fra Svendborg til Skovballe Skov. Kommer du i bil, mødes vi i Skovballe Skov - nærmere info følger ved tilmelding.

Ved ankomst vil jeres instruktør, Mie, fortælle om programmet for dagene samt give dig en makker, som du har ved dig under kajaksejladsen. Din makker skal være din redder, hvis du skulle komme ud af kajakken samt din navigatørkammerat. Herefter pakker vi kajakken for at komme afsted på en oplevelses- og lærerig tur.

Som det første vil vi ro ud fra det smukke Tåsinge og ud i øriget med kursen mod Hjortø og Drejø. På vandet vil vi snakke om sikker kajaksejlads på havet. Vi vil gennem navigation og kortlæsning finde sikre pejlemærker som eksempelvis små øer. Vi vil også se på, hvordan vi i navigationen bør krydse sejlrenden mellem Ærøskøbing og Svendborg (dette er helt uproblematisk!). 

Vi overnatter på Drejø i telte. Ca. 12 km. – fra Skovballe, hvor vi lagde ud.  Om aftenen vil der være tid og mulighed for at tage sig en frisk badetur i det sydfyndske øhav.

Forplejning: -/F/A
Overnatning: Telt

Dag 2 - Lørdag
Efter morgenmaden stikker vi kajaksnuden mod syd til st. Egholm, og er formen god, sejler vi helt til Halmø og overnatter. Dagen i dag vil her byde på lidt mere åbent vand og bølgeskvulp over kajakken. Vi vil i kajakken skiftes til at stå for navigationen. Sammen med din tildelte makker skal I stå for navigationen noget af tiden under kajakturen. Vi vil i fællesskab snakke om de overvejelser I, i kajakgrupperne, sætter frem mht. rutevalg. Dermed lærer I mest til, når I selv skal ud på tur.

Vi får i dag fornemmelsen af at være små i det store, tæt på det fantastiske dyreliv. Ca.15 km. ror vi i alt i dag. Vi overnatter på Halmø eller alternativt på en naturlejrplads på Ærø, inde i en lille vig syd for Ommel.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: Telt

Dag 3 - Søndag
I dag er en dag med kikkerten på brystet. Fra Halmø ror vi forbi vildtreservatet ved Bredholmen og videre til den sydlige spids ved Birkholm, før vi sætter kursen tilbage til Tåsinge og vores udgangspunkt for turen.

Vi har i dag rig mulighed for at komme helt tæt på fuglelivet. Ternerne er en karakterfugl i øhavet (havterne, dværgterne, splitterne og fjordterne) og flere af disse arter er bl.a. medvirkende til, at Det Sydfynske Øhav er under international beskyttelse. Også Edderfulge og andre vadefugle vil være i vores kikkerter denne dag, hvor vandstanden er helt nede på 0,8 meter nogle steder. I Det Sydfynske Øhav vil vi også have mulighed for at opleve marsvinet, som ofte viser sig i dette farvand.

Vi forventer at slutte turen midt på eftermiddagen men tidspunktet kan variere i forhold til vejr og vindforhold.

Forplejning: M/F/-

Mere info

Turen er en sværhedsgrad 2-3: moderat til udfordrende
Sværhedsgrad 3 er højt sat, men det er med det forbehold, at vi kan opleve vind. Vi kommer til at ro ca. 6 timer dagligt, og vores udfordring bliver vinden. Det kræver derfor, at du er trænet i overkroppen, dvs. mave, ryg, arme og skuldre. Du skal ikke have lidt tendens til søsyge heller! Har du deltaget på modul 1, kan du sagtens deltage her.

Forudsætninger
Du skal enten have deltaget på modul 1 eller have tilsvarende dokumentation for at kunne redde, og du skal have erfaringer med kortere ture.Det er naturligvis en fordel at have en god fysik, specielt i overekstremiteten (ryg, mave og overarme - ingen problemer i håndleddene). Herudover skal du kunne sidde længe i ”kajakpositionen” og ikke have ryg problemer.

Om overnatningen
Vi overnatter på naturlejrpladser, der er i området. Aktiv Øhav stiller naturligvis telte til rådighed.

Drikkevarer
Normalt består drikkevarerne på en tur af vand, men på opfordring fra tidligere års deltagere på andre weekendture gør vi opmærksom på, at det kan være særdeles hyggeligt at medbringe lidt rødvin til aftenen i bålets skær.

Fællesudstyr
Dette udstyr fordeles af guiden ved rejsens start og består af telte, proviant, brændere, brændstof mv. Alle deltagere forventes at have plads til fællesudstyr.

Maden
Vi laver mad i det fri på bål eller brændere. Det bliver forholdsvis simpel mad, som det ofte er i naturen - men der er rigeligt af den.

Nødvendigt udstyr
Alt udstyr til kajak stilles til rådighed. Det som du skal medbringe er:

 • Løbetøj til at ro i
 • Vind og vandtæt tøj til at tage udenpå dit løbetøj
 • Sandaler til at have på i kajakken
 • Evt. siddepude til bagdelen og fødderne (i kajakkken er isolationen ikke god. Vandets temperatur nedkøler plastik'en, og man kan risikere at komme til at fryse lidt. Et skumunderlag vil hindre dette. Hvis man vil ofre sit underlag til rumpen kan man klippe to huller til rumpeknoglerne)
 • Alm udstyr som hvis du skulle på anden friluftstur
 • Evt. pakpose (alt udstyr skal pakkes vandtæt)
 • Let sommenfoldelig sportstaske som kan pakkes ned i kajakken, dvs. IKKE EN RYGSÆK!

Vandtætte poser
En taske er sjældent 100 % vandtæt, så pak især dit tøj og din sovepose ind i poser. Almindelige skraldeposer er udmærkede. I friluftsbutikker kan du få vandtætte pakkeposer til kajaksejlads.

Sovepose
Alt efter hvor meget en frossenpind du er - gerne med en komforttemperatur til 0 grader.

Liggeunderlag

Feltflaske
Minimum 1 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 L danske genbrugsflasker, da de er både lette og stærke og måske ikke behøver at komme med hjem igen til fordel for mere plads i rygsækken på hjemturen.

Ved tilmelding fremsendes en detaljeret pakkeliste

Priser og booking

Priser og booking

Sværhedsgrad: 2-3, moderat til udfordrende

Sværhedsgrad 3 er højt sat, men det er med det forbehold, at vi kan opleve vind. Vi kommer til at ro ca. 6 timer dagligt, og vores udfordring bliver vinden. Det kræver derfor, at du er trænet i overkroppen, dvs. mave, ryg, arme og skuldre. Du skal ikke have lidt tendens til søsyge heller! Har du deltaget på modul 1, kan du sagtens deltage her.

Deltagerprisen inkluderer:

 • Leje af havkajak, pagaj, redningsvest, skørt, svamp, øser, vandpumpe, våddragt
 • Fællesudstyr – telte, kogegrej mv.
 • Aktiv Øhav guide/instruktør 
 • Forplejning ifølge programmet (M = morgenmad F = frokost A = aftensmad)
 • 2 overnatninger i telt

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Drikkevarer (udover vand, kaffe og the)
 • Personligt udstyr og beklædning
 • Transport til og fra Tåsinge / Svendborg station
 • Evt. forsikring

Min. antal deltagere: 6 personer
Max antal deltagere: 12 personer

2.880,00 kr.

Cykelweekend med Øhop!

Faaborg danner rammen om en smuk og anderledes weekend/miniferie.

I får 3 dejlige dage i Det Sydfynske, hvor cyklerne bringer jer igennem smukke landskaber, idylliske landsbyer, småbutikker, museer og kulinariske oplevelser.

.

Pris: 1.695,00 DKK

Avernak & Æd!

På Avernakø kan du få en af de mest fascinerende fiskeoplevelser…

Og på øen fanges der havørreder året rundt med højsæson i forår og efterår.

Pris: 1.985,00 DKK

Ærø & Øhavsstien på egen hånd

Ærø & Øhavsstien på egen hånd. 3 dages vandring med fast base.

Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige...

Pris: 1.990,00 DKK

Aktiv Øhav

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314

Annoncering

Bus og gruppeture ?
Er I en større gruppe venner eller forening - Så tag kontakt til os.
Vi laver altid gerne et skræddersyet tilbud til Jer.