Svendborg

Svendborg er Fyns anden største by og en gammel en af slagsen. Allerede i 1100-tallet kender man til opbygningen af en borg ved sundet - kaldet Ørkild, hvoraf der i dag kun er resterne af et voldsted. Rundt om borgen voksede et fiskerleje og siden en by op. Navnet Svendborg var oprindeligt Swineburg og kan have henvist til de vildsvin, der fandtes i skovene omkring borgen. Eller det kan henvise til de mange marsvin, der fandtes i sundet. 
Byen fik købstadsrettigheder af kongen i 1253. Siden dengang til i dag har byen været berørt af historiske fejder og krige som Grevens Fejde, Svenskekrigen og Napoleonskrigene - og har som kendetegn haft den maritime foretagsomhed, der bl.a. blev iværksat af bl.a. Maerskfamilien.
Det er stadig den maritime historie, der ses og mærkes tydeligt i den hyggelige by med de mange fine bindingsværksbygninger og snoede gågader. Her er en charme og en atmosfære; om det er oppe i byen eller nede ved havnen, der sjældent glemmes.

Fakta: Byen fejrede i 2003 sit 750 års jubilæum. Byen har ca. 27.000 indbyggere og er som kommune med i det fynske kommunesamarbejde Udvikling Fyn. Byen ligger ved Svendborgsund og har flere færgeruter - samt broen til Tåsinge bygget i 1966.

Øhavet er Danmarks eneste Vildmark
-velkommen til at opdage den!

Ærø - Vandring & Gourmet

Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige kulinariske indslag i vandringen, lige som vandringen begge dage har fast...

Pris: 2.600,00 DKK

Cykelweekend med Øhop!

Faaborg danner rammen om en smuk og anderledes weekend/miniferie.

I får 3 dejlige dage i Det Sydfynske, hvor cyklerne bringer jer igennem smukke landskaber, idylliske landsbyer, småbutikker, museer og kulinariske oplevelser.

.

Pris: 1.425,00 DKK

Drejø- Øen midt i verden

Tag på Øhop til en af de mindste danske øer; Drejø ( og med stop ved Skarø) Herude midt i Øhavet oplever møder du den unikke ø-stemning; og ikke mindst stilhed, smuk natur, frisk havluft og lokale småbutikker

Pris: 320,00 DKK

Ærø & Øhavsstien på egen hånd

Ærø & Øhavsstien -De luxe (uden guide). 3 dages vandring med fast base.

Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige...

Pris: 2.000,00 DKK

Det Sydfynske øhav er unikt, og byder på aktiv ferie for alle til vands til lands og til ganen.

Havkajak & Øhop

Havkajak weekend med primitiv overnatning.

Med et tilnavn som ”havkajakroernes paradis” er forventningerne til Det Sydfynske Øhav i top, når vi sætter kurs mod Hjortø, Drejø, Store Egholm og Halmø.

Pris: 2.880,00 DKK

Øhavet er den bedste kulisse for en aktiv ferie, du ønsker aldrig vil stoppe!

Svendborg - Øhavets hovedstad!

Svendborg er med sit store udvalg af butikker, og ikke mindst specialbutikker, de små brolagte gågader og den stemningsfyldte atmosfære atid et besøg værd. Det kunsteriske og kreative miljø fornemmes hurtigt, og det er oplagt at besøge byens mange kunshåndværkere.  

Aktiv Øhav

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314

Annoncering

Annoncering er gratis! Du betaler kun pr klik.
Du opdaterer selv dine produkter, tilbud og annoncer, eller du kan bede Aktiv Øhav om at gøre det. Dermed er du sikret et optimalt resultat. 

Har du lyst til at blive en del af Aktiv Øhav portalen - så kontakt os gerne allerede nu.