Øerne i Øhavet

Her skal der skrives om Øhavet - og om det særlige med at Øhoppe, færgerne...

Øerne, Havet -og den unikke specielle stemning!

Ærø & Øhavsstien på egen hånd

Ærø & Øhavsstien på egen hånd. 3 dages vandring med fast base.

Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige...

Pris: 1.990,00 DKK

Cykelweekend med Øhop!

Faaborg danner rammen om en smuk og anderledes weekend/miniferie.

I får 3 dejlige dage i Det Sydfynske, hvor cyklerne bringer jer igennem smukke landskaber, idylliske landsbyer, småbutikker, museer og kulinariske oplevelser.

.

Pris: 1.695,00 DKK

Avernak & Æd!

På Avernakø kan du få en af de mest fascinerende fiskeoplevelser…

Og på øen fanges der havørreder året rundt med højsæson i forår og efterår.

Pris: 1.985,00 DKKDet Sydfynske øhav er unikt, og byder på aktiv ferie for alle til vands til lands og til ganen.

Øerne

Strynø 
Strynø kommer du til med færgen Stryhnboen, der sejler fra Rudkøbing på Langeland. Øen er, som andre af øhavets småøer, befolket med entusiastiske og engagerede mennesker, der værner om både de gamle traditioner, en smuk natur og samtidig forsøger at nytænke ølivet, så der også i fremtiden kan opleves et liv og en ø-sjæl for gæster som beboere. Øen er en af de få, der stadig har egen skole, købmand og foreningsliv - og den har derfor en befolkning, der er større end på nogle af de andre små øer. Naturen er desuden et kapitel for sig, men det er dog primært den charmerende skipperby Strynø By, der ligger midt på øen, som trækker. Det er derfor en oplagt ø at have som base for en ferie, hvor vand og vandring er omdrejningspunkt. Det kan være at man tager ture med de lokale både Smakkejollerne - der er oplagte også for familier - eller at man er på kajakferie og har øen som en af sine stop.

Strynø er på 4,9 km2 og har ca. 210 beboere.

Skarø
Skarø er en skøn lille ø, der på én gang er lille men så alligevel stor - set i forhold til øboernes aktivitet, virketrang og entusiasme for livet på øen. Her finder vi skønne badestrande og en lille hyggelig by, hvor der både er biproduktion, kunstnerisk virke - hvilket ikke mindst ses på de mange sjove og anderledes fuglekasser - isproduktion og røgeri i byens sommercafé, Café Sommersild. Sidstnævnte huser også naturlejrplads, der både er tæt ved færgeleje og strand, by og øens issted Skarø is. Skarø is kan både prale af dronningebesøg og af i dag at være berømt for sin unikke smak og den særlige ingrediens birkesaft. Øen er bedst til vandring, da man på gåben kan komme rundt af de mange stier og markveje - hvilket er lidt sværere på cykel.

Skarø er på knap 2 km2 og ca. 36 indbyggere. Der er færgerute til og fra Svendborg og Drejø.

Drejø 
Drejø er Skarøs storebror, så at sige, og øen har sit navn fra den lange tange af sten og grusaflejringer, der forbinder dét, der egentlig er to øer - nemlig Skoven og Drejø. Denne tange hed i gamle dage et "dragh" eller "drej", og deraf kommer navnet. Jorden har altid været frugtbar på denne ø, da havets tang gødede den, og er derfor stadig et meget frodigt og grønt ølandskab, der i gamle kongebøger endvidere pristes for sit gode dyreliv og dermed den gode jagt. Drejø har i dag, som Skarø, meget aktive beboere, og der findes både café, kro og købmand på øen - ligesom den huser en meget dygtig guide og historiefortæller, der kan hyres af alle. I 1942 brændte stort set alle de smukke gamle bindingsværkshuse i Drejø By, hvorfor byens huse for langt de flestes vedkommende er bygget derefter. Her er mange gode vandre- og cykelstier - og øen er, som Skarø, et godt stop på en kajakferie.

Drejø er på 4,12 km2 og ca. 70 indbyggere.

Lyø 
Lyø er en smuk cykel og vandreø, der har en lang og ret kongelig historie bag sig. Ikke nok med at den igennem flere århundrede var kongeligt jagtområde, nej - øen har også lagt jord til en vaskeægte kongelig kidnapning. Det var da Kong Valdemar Sejr i 1223 blev kidnappet af en tysk greve. Øen skulle først være blevet befolket, sådan rigtigt, da en stor håndfuld bondefamilier i 1500-tallet blev tvangsforflyttet til øen efter et mislykkedes oprør. Siden denne dramatiske fortid udspillede sig, har øen dog levet en langt mere fredelig tilværelse, og er i dag en frodig og skøn ø, der både har skov og strande, udsigter og enge, havn og historie. Øen tiltrækker både sejlere, campister og en-dagsbesøgende, der kommer sejlende til fra Faaborg. Færgen sejler derefter videre til søsterøen Avernakø.

Lyø er på 6 km2 og huser ca. 90 beboere.

Avernakø 
Avernakø består egentlig af to øer, lidt som Drejø, Avernak i den ene ende og Korshavn i den anden ende. De to øer er forbundet via Drejet, en dæmning der kom til i 1937. På Avernak hedder hovedbyen Avernak By. Navnet på øen betyder, "der hvor ørne bor", men er i dag mest en landbrugsø. Øen er dog kendt for at have bevaret en fortidig tradition nemlig Majtræet - en tradition der ellers mest kendes fra Sverige, hvor dansen om Majstangen stadig fejres ved midsommer. Her på Avernakø rejses Majtræet, et frugtbarhedssymbol, Pinselørdag. Andre af øhaves øer har også bevaret denne tradition. Der er cykeludlejning fra begge øens lystbådehavne, og øen er da også oplagt som cykelø. Ideel for familier, da der ikke er meget biltrafik her. Der findes endvidere gode vandrestier, der kan føre en på eventyr væk fra alfavej.

Avernakø er på 5,9 km2 og huser ca. 100 beboere.

Bjørnø 
Bjørnø er en langt mere vild ø end flere af de andre øer - forstået på den måde, at øen er meget kuperet, og man derfor godt kan få sved på panden, når den skal traves igennem med vandresko på.

Bjørnø er på 1,5 km2 og har ca. 39 beboere.

Birkholm 
Birkholm er en af de mindste beboede øer i Det Sydfynske Øhav. Der sejler en postbåd dagligt mellem Marstal og øen, som er et godt stop for sejlere og roere af alle slags og andre dagsturister. Der sælges is på øen, men ellers er det en god idé at tage egen madpakke med, inden man vender hjem igen fra en god gå tur.

Birkholm er på 1 km2 og har 10 beboere.

Hjortø 
Hjortø er endnu en af de mindste øer, men ikke desto mindre en stor naturoplevelse. Her kan du i visse perioder se og høre klokkefrøer, en truet dyreart, og fuglelivet er ligeledes unikt. Der er ingen købmand, café eller kro, så også her - som på Birkholm - er det anbefalelsesværdigt at tage en madpakke med. Øen er et skønt mål for en dagstur. Du kommer dertil med færge fra Svendborg.

Hjortø er på 0,9 km2, og der bor 5 fastboende og en del entusiastiske sommerhusejere.

ingen nyheder i denne liste

Øhavet byder på unikke muligheder for aktiv ferie

Aktiv Øhav

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314

Annoncering

Bus og gruppeture ?
Er I en større gruppe venner eller forening - Så tag kontakt til os.
Vi laver altid gerne et skræddersyet tilbud til Jer.