Ærø & Øhavsstien - Vandring med fast base

Ærø & Øhavsstien - Vandring med fast base (på egen hånd)

Svendborg - Ærøskøbing - Marstal - Søby - Ærøskøbing

Øhavsstien er en vandrerute på i alt 220 km, der går gennem det sydfynske landskab formet af istid og skiftende landbrugskulturer. Stien er under stadig udvikling og ikke en fast defineret oldtidssti.

Generelt

Generelt

Ærø delen af Øhavsstien.
 
Aktiv Øhav har på denne 3-dages tur valgt etapen Ærø - tur/retur fra Svendborg/Ærøskøbing.
Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige kulinariske indslag i vandringen, lige som vandringen begge dage har fast base på det fantastiske B&B Vestergade 44 eller det hyggelige Hotel Ærøhus.

Turen har vi tilpasset Aktiv Øhavs weekendturskoncept, og derfor vil vsse steder vælge omveje og genveje i forhold til den originale Øhavssti - for at kunne give dig den bedste oplevelse.

Dette er en stille og rolig miniferie med let vandring.
I vandrer godt nok 5-7 timer hver dag, men kan holde alle de pauser undervejs, som I ønsker.
Distancen er overkommelig, så har du ikke vandret før, kan du teste, hvad kroppen siger til det. Tempoet sætter I selv.

Vi sørger for forarbejdet, alle reservationer af overnatninger, evt. kørsel af bagage, vandrekort, turbeskrivelse og anden information. Du/I skal selv sørge for rejsen til Svendborg

Program

Program

Dag 1: Svendborg-Ærøskøbing - Badehusene: 4-6 km
I tager færgen fra Svendborg til Ærøskøbing, og har fået tilsendt billetterne med resten af pakkematerialet. I ankommer til Ærøs eneste købstad, den gamle fisker- og købstadsby Ærøskøbing, der blev anlagt tilbage i middelalderen. Byen er bl.a. kendt for de smukke døre, skæve huse og de berømte badehuse fra 1920'erne, som I vil se ved selvsyn i morgen.
I går op til jeres overnatningssted og indkvarterer jer og bagagen. Derefter kan I fint få tid til at gå en tur, måske langs Vesterstranden ud til Urehoved, hvor man kan betages af de hyggelige badehuse fra dengang, hvor strandbeskyttelse ikke var et offentligt emne. Derefter er det oplagt at gå tilbage til byen og får tid til at se de mange smukke huse i en by, der indtil 1867 juridisk var under Hertugdømmet Slesvig. Den Gamle Købmand og Dukkehuset er begge et besøg værd, ligesom det er et must at få en øhavsis nede på havnen. 

Forplejning: - / - / -
Overnatning: B&B/hotel

Dag 2: Ærøskøbing - Søbygård - Søby: 19 km

Efter en solid morgenmad pakker I dagsrygsækken og madpakken. I vandrer nu ned langs havnen og ud af Ærøskøbing. I går tæt på vandet de første mange kilometer og mærker Inden og saltvandet i hår og ansigt. Ved diget over Stokkeby Nor kan I måske være heldig at se en trane eller to, men ellers vandrer I Idere langs vandet, forbi rester af gamle skove, tegludskibningssteder og vandhuller med klokkefrøer. I dag er det meste af Ærø skovløs, da træet blev brugt til teglbrænding og skibe, men staten har dog genplantet lidt skov hist og pist.

Derefter går I ind i et smukt kuperet landskab, der blev etableret i 2005 som Ærø Naturpark. Her afgræsser heste og køer området, der ellers får lov at passe sig selv og udfolde sin mangfoldighed. I stikker op ad den gamle hovvej - til hoveriarbejdet for Søbygaards herremand - og ender oppe ved Søbygaard. Her indtager I den medbragte frokost - hvis I har kunnet vente så længe - og får måske en rundvisning eller ser en af stedets skiftende udstillinger. Borganlægget stammer tilbage til 1100-tallet og er et usædvanligt bygningsanlæg. Og så er udsigterne helt uovertrufne. I vandrer videre forbi Vitsø Nor, der tidligere var en fin fjord, men nu skal udvikles til sø og naturplejeområde.

Nu er I næsten ved målet, Søby, som er en nyere havne- og fiskerby, der i dag mest er kendt for Sæberiet; en lille sæbe- og saltvirksomhed, der bor lidt uden for Søby. Normalt har de lukket om lørdagen, men måske kan I få lov at stikke hovedet ind. Efter en lille pause i Søby er det tid at vende hjemad til basen igen. I returnerer til Ærøskøbing med bus, hvor I lige har tid til at slappe af og hvile ryg og ben. 

Forplejning: M / F / -
Overnatning: B&B/Hotel

Dag 3: Ærøskøbing - Marstal - Ærøskøbing - Svendborg, 18 km
Efter morgenmad pakker I sammen og stiller bagagen i receptionen. I forlader derefter det skønne overnatningssted og vandrer ad Nevrestien med kurs mod søfartsbyen Marstal. Ad markstier, en smule landevej og langs med vandet, vandrer I af sted over den østlige del af øen, hvor vinden altid er oplagt til tagfat.

I vandrer forbi Gråsten Nor, hvor I måske er heldige at se sjældne fugle, og derefter over strandenge, hvis særlige græstuer vidner om århundrede uden opdyrkning. I traver gennem Skovlandet ad gode stier og videre ind gennem Bondebyen Marstal, der igennem mange år var socialt adskilt fra skipperbyen Marstal. I ender inde i centrum af Marstal, som det hele hedder i dag, hvor I lige vil smutte forbi en café og smage på øens chokolade og bolsjer - Øhavets chokolade og Ø-bolsjer. Øhavets chokolade fremstilles på Marstal Vandrehjem og indeholder de fineste råvarer fra hele det Sydfynske Øhavsområde.

Derefter går I ud af Marstal igen, langs landevejen indtil I når Gråsten Nor. Denne gang går I sønden om Noren, til I igen slår ind på Øhavsstien. I går nu forbi den 3200 år gamle Kragenæs jættestue, den tidligere galgebakke Vorbjerg Galgebakke, men har inden da fundet en hyggelig kaffeplet, hvis I har lyst til en kop medbragt te eller kaffe. Sent på eftermiddagen indtager I igen Ærøskøbing. Derefter mødes I med bagagen ved havnen og tager færgen retur til Svendborg - forhåbentlig med tasken fuld af gode oplevelser fra det Sydfynske Øhav. Det er tid at sige farvel og forhåbentlig på gensyn.

Forplejning: M / F / -

Mere info

Mere info

Det praktiske

Hvor starter turen: Svendborg Havn
Hvor ender turen: Svendborg Havn

Parkering: I Svendborg findes der gode parkeringsmuligheder bagved Svendborg Togstation eller oppe på de kommunale parkeringspladser i Voldgade (forlængelse af Skt. Jørgens Vej)

Prisen inkluderer:
Færge: Svendborg - Ærøskøbing
Færge: Ærøskøbing - Svendborg
2 x overnatning på B&B eller Hotel
2 x morgenmad
2 x frokost/madpakker
Vandrekort
Guidebogen om Øhavsstien (værdi 149,00)
Praktisk info og tips
Produktansvars forsikring
Dansk Rejsegaranti 

Prisen inkluderer ikke:
Transport til/fra Svendborg Havn
Evt. afbestillingsforsikring
Drikkevarer


Sværhedsgrad:  2 - moderat
Du skal gå med en dagstursrygsæk, hvor der også skal være plads til lidt fælles frokostudstyr og te-kaffe-udstyr foruden dit egen grej. Du behøver ikke at være i form til et marathon - distancerne er ikke superlange, og tempoet bliver afpasset deltagerne. Det er dog vigtigt med gode vandresko eller vandrestøvler, der er gået til. Desuden skal du selv kunne trække eller bære din bagage til og fra færgen. 
Antal kilometer pr. dag ca.: mellem 15 og 19 km.

Booking

Booking

Du kan booke og betale denne tur direkte via Visit Danmarks Oplevelses Booking.

Du er også velkommen til at ringe til os eller sende en mail med en forespørgsel om

 

  • Ankomst dato
  • Antal personer
  • Værelses type ( Dobbelt eller enkelt senge)

Evt. anden information: (fx. ønske om vegetarisk menu)Herefter bliver dine reservationer bekræftet og vi sender dig en faktura og rejseinformation.

Pris: 1.990,00 DKK

Booking: Send mail

 

 

JULI 2021 - ALT UDSOLGT!

 

 

 

Avernak & Æd!

På Avernakø kan du få en af de mest fascinerende fiskeoplevelser…

Og på øen fanges der havørreder året rundt med højsæson i forår og efterår.

Pris: 1.985,00 DKK

Cykelweekend med Øhop!

Faaborg danner rammen om en smuk og anderledes weekend/miniferie.

I får 3 dejlige dage i Det Sydfynske, hvor cyklerne bringer jer igennem smukke landskaber, idylliske landsbyer, småbutikker, museer og kulinariske oplevelser.

.

Pris: 1.695,00 DKK

Ærø & Øhavsstien på egen hånd

Ærø & Øhavsstien på egen hånd. 3 dages vandring med fast base.

Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige...

Pris: 1.990,00 DKK

Øhavsstien, rundt om Øhavet 5 dage

De Luxe vandring rundt om Det Sydfynske Øhav. 5 dage ad Danmarks smukkeste vandrerute. incl. bagagetransport og hotelovernatninger

Pris: 3.550,00 DKK