Turen er en sværhedsgrad 2-3: moderat til udfordrende
Sværhedsgrad 3 er højt sat, men det er med det forbehold, at vi kan opleve vind. Vi kommer til at ro ca. 6 timer dagligt, og vores udfordring bliver vinden. Det kræver derfor, at du er trænet i overkroppen, dvs. mave, ryg, arme og skuldre. Du skal ikke have lidt tendens til søsyge heller! Har du deltaget på modul 1, kan du sagtens deltage her.

Forudsætninger
Du skal enten have deltaget på modul 1 eller have tilsvarende dokumentation for at kunne redde, og du skal have erfaringer med kortere ture.Det er naturligvis en fordel at have en god fysik, specielt i overekstremiteten (ryg, mave og overarme - ingen problemer i håndleddene). Herudover skal du kunne sidde længe i ”kajakpositionen” og ikke have ryg problemer.

Om overnatningen
Vi overnatter på naturlejrpladser, der er i området. Aktiv Øhav stiller naturligvis telte til rådighed.

Drikkevarer
Normalt består drikkevarerne på en tur af vand, men på opfordring fra tidligere års deltagere på andre weekendture gør vi opmærksom på, at det kan være særdeles hyggeligt at medbringe lidt rødvin til aftenen i bålets skær.

Fællesudstyr
Dette udstyr fordeles af guiden ved rejsens start og består af telte, proviant, brændere, brændstof mv. Alle deltagere forventes at have plads til fællesudstyr.

Maden
Vi laver mad i det fri på bål eller brændere. Det bliver forholdsvis simpel mad, som det ofte er i naturen - men der er rigeligt af den.

Nødvendigt udstyr
Alt udstyr til kajak stilles til rådighed. Det som du skal medbringe er:

  • Løbetøj til at ro i
  • Vind og vandtæt tøj til at tage udenpå dit løbetøj
  • Sandaler til at have på i kajakken
  • Evt. siddepude til bagdelen og fødderne (i kajakkken er isolationen ikke god. Vandets temperatur nedkøler plastik'en, og man kan risikere at komme til at fryse lidt. Et skumunderlag vil hindre dette. Hvis man vil ofre sit underlag til rumpen kan man klippe to huller til rumpeknoglerne)
  • Alm udstyr som hvis du skulle på anden friluftstur
  • Evt. pakpose (alt udstyr skal pakkes vandtæt)
  • Let sommenfoldelig sportstaske som kan pakkes ned i kajakken, dvs. IKKE EN RYGSÆK!

Vandtætte poser
En taske er sjældent 100 % vandtæt, så pak især dit tøj og din sovepose ind i poser. Almindelige skraldeposer er udmærkede. I friluftsbutikker kan du få vandtætte pakkeposer til kajaksejlads.

Sovepose
Alt efter hvor meget en frossenpind du er - gerne med en komforttemperatur til 0 grader.

Liggeunderlag

Feltflaske
Minimum 1 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 L danske genbrugsflasker, da de er både lette og stærke og måske ikke behøver at komme med hjem igen til fordel for mere plads i rygsækken på hjemturen.

Ved tilmelding fremsendes en detaljeret pakkeliste