Øhavsstien & Ærø

Ærø og Øhavsstien - De Luxe vandring med fast base
Svendborg - Ærøskøbing - Marstal - Søby - Ærøskøbing-Svendborg

Ærø - Vandring & Gourmet

Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige kulinariske indslag i vandringen, lige som vandringen begge dage har fast base på det fantastiske B&B Vestergade 44 eller det hyggelige Hotel Ærøhus.

Generelt

Generelt

Svendborg – Ærøskøbing – Marstal – Søby – Ærøskøbing-Svendborg

Øhavsstien er en vandrerute på i alt 220 km, der går gennem det sydfynske landskab formet af istid og skiftende landbrugskulturer. Stien er under stadig udvikling og ikke en fast defineret oldtidssti.

Aktiv Øhav har på denne 3-dages tur valgt etapen Ærø - tur/retur fra Svendborg/Ærøskøbing. Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige kulinariske indslag i vandringen, lige som vandringen begge dage har fast base på det fantastiske B&B Vestergade 44 eller det hyggelige Hotel Ærøhus.

Turen har vi tilpasset Aktiv Øhavs weekendturskoncept, og derfor vil vi visse steder vælge omveje og genveje i forhold til den originale Øhavssti - for at kunne give dig som deltager den bedste oplevelse.
Dette er en stille og rolig weekend med let vandring. Vi vandrer godt nok 5-7 timer hver dag, men vi holder flere pauser undervejs, så alle kan være med - både dem, der går hurtigere og dem, der tager mere tid.
Distancen er overkommelig, så har du ikke vandret før, kan du teste, hvad kroppen siger til det.
Tempoet bliver afpasset deltagerne, og der bliver god tid til at nyde udsigterne undervejs.

Dag til dag

Dag til Dag

Fredag: Svendborg-Ærøskøbing - Badehusene:  (4-6 km)
Vi mødes på Svendborg Station, hvorefter vi i samlet flok går ned til færgehavnen. Vi tager nu færgen til den gamle fisker- og købstadsby Ærøskøbing, der blev anlagt tilbage i middelalderen. Byen er bl.a. kendt for de smukke døre, skæve huse og de berømte badehuse fra 1920'erne, som vi vil se ved selvsyn i morgen. Vi går op til vores overnatningssted og indkvarterer os og bagagen. Derefter mødes vi igen og vandrer en tur langs Vesterstranden ud til Urehoved, hvor vi kan betages af de hyggelige badehuse fra dengang, hvor strandbeskyttelse ikke var et offentligt emne. Vi går tilbage til byen og får tid til at se de mange smukke huse i en by, der indtil 1867 juridisk var under Hertugdømmet Slesvig. Den Gamle Købmand og Dukkehuset er begge et besøg værd, ligesom det er et must at få en øhavsis nede på havnen. Om aftenen har Travelling Heels booket plads på en café, hvor vi kan nyde øens lokale gastronomi.

Forplejning: - / - / -
Overnatning: B&B/hotel


Lørdag: Ærøskøbing - Søbygård - Søby (19 km)
Efter en solid morgenmad pakker vi dagsrygsækken og madpakken. Vi vandrer nu ned langs havnen og ud af Ærøskøbing. Vi går tæt på vandet de første mange kilometer og mærker vinden og saltvandet i hår og ansigt. Ved diget over Stokkeby Nor kan vi måske være heldig at se en trane eller to, men ellers vandrer vi videre langs vandet, forbi rester af gamle skove, tegludskibningssteder og vandhuller med klokkefrøer.

I dag er det meste af Ærø skovløs, da træet blev brugt til teglbrænding og skibe, men staten har dog genplantet lidt skov hist og pist. Derefter går vi ind i et smukt kuperet landskab, der blev etableret i 2005 som Ærø Naturpark. Her afgræsser heste og køer området, der ellers får lov at passe sig selv og udfolde sin mangfoldighed. Vi stikker op ad den gamle hovvej - til hoveriarbejdet for Søbygaards herremand - og ender oppe ved Søbygaard. Her indtager vi vores medbragte frokost - hvis vi har kunnet vente så længe - og får måske en rundvisning eller ser en af stedets skiftende udstillinger. Borganlægget stammer tilbage til 1100-tallet og er et usædvanligt bygningsanlæg. Og så er udsigterne helt uovertrufne.
Vi vandrer videre forbi Vitsø Nor, der tidligere var en fin fjord, men nu skal udvikles til sø og naturplejeområde.
 
Nu er vi næsten ved målet, Søby, som er en nyere havne- og fiskerby. Vi returnerer til Ærøskøbing via bus, hvor vi lige har tid til at slappe af og hvile ryg og ben, inden vi skal ud og spise aftensmad.

Til aftensmaden har turlederen bestilt bord på en hyggelig lokal restaurant eller café.

Forplejning: M / F / -
Overnatning: B&B/Hotel

Søndag: Ærøskøbing - Marstal - Ærøskøbing - Svendborg, (13-15 km)

Efter morgenmad pakker vi sammen og stiller vores bagage i receptionen. Vi forlader derefter vores skønne overnatningssted og vandrer ad Nevrestien med kurs mod søfartsbyen Marstal. Ad markstier, en smule landevej og langs med vandet, vandrer vi af sted over den østlige del af øen, hvor vinden altid er oplagt til tagfat.

Vi vandrer videre forbi Gråsten Nor, hvor vi måske er heldige at se sjældne fugle, og derefter over strandenge, hvis særlige græstuer vidner om århundrede uden opdyrkning. Vi traver gennem Skovlandet ad gode stier og videre ind gennem Bondebyen Marstal, der igennem mange år var socialt adskilt fra skipperbyen Marstal. Vi ender inde i centrum af Marstal, som det hele hedder i dag, hvor vi lige vil smutte forbi en café og smage på øens chokolade og bolsjer - Øhavets chokolade og Ø-bolsjer.  Øhavets chokolade fremstilles på Marstal Vandrehjem og indeholder de fineste råvarer fra hele det Sydfynske Øhavsområde.

Derefter tager vi bussen retur til Ærøskøbing, hvor der måske er tid til en is eller en kaffe, inden færgen - alt efter vores vandretempo.

Vi siger farvel og forhåbentlig på gensyn.

Forplejning: M / F / -

Da turen er baseret på den lokale transport, kan der forekomme et par ventetider, men altid et sted, hvor der kan nydes noget koldt eller varmt - og slappes af, mens man venter.

Praktisk

Praktisk

Start/Slut:
Turen starter og slutter i Svendborg.

Mødested:
Svendborg Havn - Ved det Maritime Pakhus. (Ved siden af Ærøfærgen)
(Under 5 minutters gang fra Svendborg station)

Parkering:
Der findes masser af parkeringsmuligheder i Svendborg,
- og til lave priser ift. til andre byer i DK (og weekender Gratis)

Derudover findes der også gratis parkering:

a) Jessens mole 6 - 5700 Svendborg
Gratis døgnet rundt alle ugens dage!

Kordinater til GPS
Breddegrad: 55.059908
Længdegrad: 10.614124

Priser og Booking

Priser og booking

Deltagerprisen inkluderer:

Erfaren turleder gennem hele turen

Hvad der ikke er inkluderet:

  • Drikkevarer (udover vand, kaffe og the)
  • Personligt udstyr og beklædning
  • Transport til og fra Svendborg
  • Evt. rejseforsikring


Min. antal deltagere: 16 personer

2.600,00 kr.

Fredag d. 12 sep - søndag d. 14 sep 2014

Ærø & Øhavsstien på egen hånd

Ærø & Øhavsstien -De luxe (uden guide). 3 dages vandring med fast base.

Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige...

Pris: 2.000,00 DKK

Ærø - Vandring & Gourmet

Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige kulinariske indslag i vandringen, lige som vandringen begge dage har fast...

Pris: 2.600,00 DKK

Drejø- Øen midt i verden

Tag på Øhop til en af de mindste danske øer; Drejø ( og med stop ved Skarø) Herude midt i Øhavet oplever møder du den unikke ø-stemning; og ikke mindst stilhed, smuk natur, frisk havluft og lokale småbutikker

Pris: 320,00 DKK

Havkajak & Øhop

Havkajak weekend med primitiv overnatning.

Med et tilnavn som ”havkajakroernes paradis” er forventningerne til Det Sydfynske Øhav i top, når vi sætter kurs mod Hjortø, Drejø, Store Egholm og Halmø.

Pris: 2.880,00 DKK

Cykelweekend med Øhop!

Faaborg danner rammen om en smuk og anderledes weekend/miniferie.

I får 3 dejlige dage i Det Sydfynske, hvor cyklerne bringer jer igennem smukke landskaber, idylliske landsbyer, småbutikker, museer og kulinariske oplevelser.

.

Pris: 1.425,00 DKK

Aktiv Øhav

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314

Annoncering

Annoncering er gratis! Du betaler kun pr klik.
Du opdaterer selv dine produkter, tilbud og annoncer, eller du kan bede Aktiv Øhav om at gøre det. Dermed er du sikret et optimalt resultat. 

Har du lyst til at blive en del af Aktiv Øhav portalen - så kontakt os gerne allerede nu.